Geslaagde ouderavond

Terug
14 februari 2019

Wij kijken terug op een geslaagde ouderavond, met een groep betrokken ouders en een inspirerende inhoud.
We hebben het gehad over de plannen van school voor de komende maanden/jaren.

We zitten nu in de oriëntatiefase om Wetenschap en techniek als een vast onderdeel op te nemen in ons onderwijs. Centraal hierbij staat het Ontdekkend en Ontwerpend leren. Het creatief, nieuwsgierig en probleemoplossend kunnen denken en bezig zijn.

Ouders hebben deze manier van onderwijs zelf mogen ervaren: door ontdekkend en ontwerpend van zichzelf een vuurtoren te maken.

Onze gastspreker Tim Post heeft verteld over het belang en nieuwste trends en opvattingen van Wetenschap en Techniek onderwijs. Ook maakte Tim de koppeling naar thuis, hoe je als ouder nieuwsgierigheid kunt stimuleren en talenten kunt helpen ontwikkelen.

Tot slot hebben we het ook gehad over de hulp van ouders op school rondom dit thema. En wat zijn we nu al blij met de reacties van jullie. Er is een aanbod om te helpen inrichten, meerdere aanbiedingen om op bedrijfsbezoek te komen ( brand/ziekenhuis/groen) en een aanbod tot het geven van gastlessen. Echt geweldig !

Heeft u ook; een goed idee ?? een fijn bedrijf ?? idee voor het verder aankleden/inrichten van de school ?? een sponsor ??of kunt u een workshop geven ?? We horen het heel erg graag.

De presentatie van Tim kan na de vakantie gedeeld worden via de mail, dus als u deze presentatie wilt hebben geef dan uw naam/mail even door aan Annemieke/Ilse en dan wordt het geregeld.